VTT - oefening 3

Een skivakantie in de Alpen

De vriend van Karel, Jo, heeft een blog. Hij is naar de Alpen op skivakantie gegaan. Lees het artikel over zijn ervaring. Vul de zinnen aan in de VTT.
Ik tijdens de wintervakantie met mijn familie naar de Alpen (gaan). We op een maandag (aankomen). We de chalet van meneer en mevrouw Bergen (huren). Nadat ze ons de sleutel van onze kamers (geven), we onze bagage uit de auto (nemen). Het hotel was mooi en groot. De eerste dag we niet (skiën). Mijn moeder een roman (lezen). Mijn zus een mail aan haar beste vriendin (schrijven). Mijn vader in de namiddag kaarten in de kamer (vinden). We samen (spelen), en hij (winnen). We 's avonds een kaassoufflé in de keuken (eten). Dat was lekker!
's Nacht het veel (sneeuwen). Op dinsdag we naar de pistes (gaan). Na de eerste les mijn moeder (vallen) en ze haar been (breken). Dat was pijnlijk! Ze een gips (krijgen).
De derde dag mijn vader en ik (klimmen). Dat was moeilijk maar het is een mooie herinnering! Mijn zus naar het centrum (lopen) om enkele souvenirs te kopen. Oma verzamelt ze.
Op donderdag, na mijn skiles, ik mijn moeder en mijn zus (helpen) om het eten klaar te maken. We een quiche met zalm en kaas (bakken). Na het eten we naar een film (kijken).
Op vrijdagmorgen ik mijn eerste ster (krijgen). Het was al tijd om naar huis terug te gaan.We onze taakjes (doen) om een propere kamer achter te laten: we de kamer (opruimen) en (stofzuigen). We met veel mooie herinneringen (vertrekken).